Ogólnopolski konkurs "MOJE ULUBIONE MLECZNE DANIE"
W związku z przystąpieniem naszej szkoły do programu edukacyjnego, który ma na celu propagowanie spożywania mleka i produktów nabiałowych proponujemy rozwijanie własnych zdolności kulinarnych od najmłodszych lat.
Więcej szczegółów oraz pomysł możesz znaleźć na stronie internetowej:http://www.mamkotanapunkciemleka.pl/
Warto wiedzieć, iż mleko to cenne źródło wapnia, białka oraz witaminy D. Odpowiednia ilość tych składników w codziennej diecie dzieci i młodzieży jest kluczowym elementem zapewniającym prawidłowy rozwój kości i zębów, a także funkcjonowania organizmu. Warto zatem zadbać, aby mleko i jego przetwory znalazły się w codziennym jadłospisie całej rodziny i były wykorzystywane do przyrządzania smacznych posiłków oraz przekąsek.
W związku z tym proponujemy :
Koordynator projektu: mgr Katarzyna Krężel